İblis

198,00

Kahramanımızın adı Harry, Harry White. Arkadaşları ona “Âşık Harry” derdi. Çünkü o kadınları ayartıp yatağa atma konusunda ustaydı. Ama öyle rastgele birini değil. Evli kadınları… Başlarda basit bir oyundu bu onun için,

Barkod: 9789755397696 Dizi: Yeraltı Edebiyatı

Stokta

Açıklama

Kahramanımızın adı Harry, Harry White. Arkadaşları ona “Âşık Harry” derdi. Çünkü o kadınları ayartıp yatağa atma konusunda ustaydı. Ama öyle rastgele birini değil. Evli kadınları… Başlarda basit bir oyundu bu onun için, heyecanını ve haz duygusunu artıran. Sonra baktı ki kendisini mahvedecek, istemeyerek de olsa vazgeçti bu oyundan. Hırsla işine sarıldı. Yükselmek, zengin olmak, tüm övgüleri toplamak istiyordu. İstediklerine kavuştu da. Üstelik bu arada, aramadığı halde aşkı buldu ve iki çocuğu oldu. Artık Harry White başarı timsali bir adamdı. Sevdiği, güzel bir ailesi, Westchester’da şahane bir evi vardı. Ama onun tek istediği ölmekti. İçindeki iblisten kurtulmak. Bu öyle bir iblisti ki tüm bedeni ve ruhuyla onu kendi oyunlarına alet ediyor, tükenmişliğin çukuruna çekiyordu. Çukurun içi ise ayyaş fahişeler, fareler, çalıntı eşyalar ve ceset parçalarıyla doluydu.Harry ise umutsuzca bağırıyordu. Ama hiç ses çıkmıyordu… Brooklyn’e Son Çıkış ve Bir Düş İçin Ağıt gibi kült romanların yazarı Hubert Selby Jr. bu eserinde, kazananların vahşi dünyasında yolunu kaybeden bir adamın hikâyesini anlatıyor.

Künye

Yayın No

737

Dizi

Dizi No

72

Yazar

Orijinal Adı

The Demon

Çevirmen

Yayıma Hazırlayan

Yazar

Hubert Selby Jr.

23 Temmuz 1928 tarihinde New York, Brooklyn’de doğan yazar erken yaşta okulu bırakıp çalışmaya başlamış ancak yakalandığı verem onu eve ve yatağa başlamıştır. 1964 yılında, birbiriyle bağlantılı hikâyelerden oluşan ilk romanı Last Exit to Brooklyn [Brooklyn’e Son Çıkış, Çev. Can Kantarcı, Ayrıntı Yay., 2009] övgüler kadar tepkilerle de karşılanır. Kitap İngiltere’de ve İtalya’da yasaklanır. 1967’de Los Angeles’e taşınan Selby 1971’de ikinci romanı Room’u yayımlatır. Hem Brooklyn’e Son Çıkış hem de Requiem for a Dream adlı romanı filme çekilir ve büyük övgüler alır. Yazarın The Demon, Song of the Silent Snow ve The Willow Tree adlı üç romanı daha vardır ve bütün romanları Ayrıntı Yayınları programına alınmıştır. Hubert Selby Jr. 26 Nisan 2004’te California’da yaşamını yitirmiştir.

0