Ha Bu Nasul Dev-Genç'tur Uşağum?

168,75

Doğu Karadeniz’in ilçeleri ve Sinop’tan Hopa’ya uzanan körfezleri, inci bir kolyenin taneleri gibi süsler sahilleri. Karadeniz’in sahil ilçeleri, geceyi yalnız geçirmez, iki şehir olurlar. Birinin ışıkları sabit durur, birinin ışıkları

Barkod: 9786053142621 Dizi: Yakın Tarih

Stokta

Açıklama

Doğu Karadeniz’in ilçeleri ve Sinop’tan Hopa’ya uzanan körfezleri, inci bir kolyenin taneleri gibi süsler sahilleri. Karadeniz’in sahil ilçeleri, geceyi yalnız geçirmez, iki şehir olurlar. Birinin ışıkları sabit durur, birinin ışıkları dalgalanır sularda. Şehirlerin her birinin kendine özgü hikâyeleri vardır. Bu hikâyelerde, faşizme ve emperyalizme karşı yürütülen bağımsızlık, özgürlük ve halk demokrasisi mücadelesinde yıldızlaşan kahramanların isimleri yer alır.

1980 öncesinde Karadeniz bölgesinde, özellikle birkaç ilçe egemen sınıfların hedefindeydi. Bu ilçeler hakkında, her türlü araç kullanılarak karalamalar yapılıyordu. Komünistlerin işgali altında olduğu söyleniyor, “mutlak işgalden kurtarılması gerektiği” belirtiliyordu. Bu ilçelerin başında Ordu’da Fatsa; Rize’de Pazar; Artvin’de Şavşat geliyordu.

Ha Bu Nasul Dev-Genç’tur Uşağum?‘da Mustafa korkmaz, bu ilçelerden Pazar’daki devrimcilerin mücadelesini acı, hüzün ve mizah dolu bir dille anlatıyor.

Künye

Marka

Yayın No

1000

Yazar

Dizi Editörü

Derleyen

Yayıma Hazırlayan

Son Okuma

Kapak Fotoğrafı

Kapak İllüstrasyonu

Katkıda Bulunan

Düzelti

Yaş Grubu

Editörler

Sayfa Sayısı

400

Baskı

0

Yazar

Mustafa Korkmaz

0