Yemek ve Ulusal Kimlik

Yemek ve Ulusal Kimlik

Atsuko Ichijo, Ronald Ranta Çeviri: Emrullah Ataseven
ISBN: 978-605-314-310-9
1.Baskı - 2018

Bu kitap milliyetçi siyasetle küresel kapitalizm bağlamında yemek ile milliyetçilik arasındaki ilişkiyi güncel vaka çalışmalarından yararlanarak kapsamlı bir şekilde incelemektedir.

İlk 16 sayfa için tıklayın.

 
18,00 TL
24,00 TL

Kitap Hakkında

Bu kitap milliyetçi siyasetle küresel kapitalizm bağlamında yemek ile milliyetçilik arasındaki ilişkiyi güncel vaka çalışmalarından yararlanarak kapsamlı bir şekilde incelemektedir. İktidar ve otoritenin elinde yemek bir milletin biçimlendirilmesine yönelik olarak kullanılan bir araca dönüşür. Yemeğin ulusal otantikliğine dair sembolik tartışmalar da bunu uluslararası bir çerçeveye taşır. Ichijo ile Ranta yemeğin siyasetle bu denli iç içe geçmiş olmasını masaya yatırmaktadır. Milliyetçilik çalışmalarında ihmal edilmiş olan bu konu bu eserde Japon usulü makarnadan Filistin-Arap yemek kültürünün İsrailleştirilmesine ve ulus devletlerin uluslararası arenada yürüttükleri gastrodiplomasiye kadar ele alınmıştır...

Künye

Yazarlar Hakkında

Atsuko Ichijo

Birleşik Krallık’ta Kingston Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde hocadır. Araştırma alanları milliyetçiliğin çeşitli yönlerine odaklanmaktadır. Nationalism and Multiple Modernities: Europe and Beyond [Milliyetçilik ve Çoklu Moderniteler: Avrupa ve Ötesi] (2013) adında bir kitabı bulunmaktadır ve Nations and Nationalism [Uluslar ve Milliyetçilik] adlı çalışmanın editörlerinden birisidir. 


Ronald Ranta

Birleşik Krallık’ta Kingston Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde hocadır. Araştırma alanları dış politika, Arap-İsrail ihtilafı, yemeğin siyaseti ve milliyetçilik çalışmalarını içermektedir. Political Decision Making and Non-Decisions [Politik Karar Verme ve Karar Verememe] (2015) ile From the Arab Other to the Israeli Self [Öteki Arap’tan İsrailli Ben’e] (2015) adlı kitapları yazmıştır.