Segâh Makamı

225,00

Kasvetin, acının ve ölümün Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöktüğü bir dönemi anlatıyor Segâh Makamı. 12 Eylül darbesinin sol-sosyalist hareketleri tasfiye ettiği, devrimci umutların yerini hayal kırıklıklarına bıraktığı bir

Barkod: 9786053140344 Dizi: Türkçe Edebiyat

Stokta

Açıklama

Kasvetin, acının ve ölümün Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöktüğü bir dönemi anlatıyor Segâh Makamı. 12 Eylül darbesinin sol-sosyalist hareketleri tasfiye ettiği, devrimci umutların yerini hayal kırıklıklarına bıraktığı bir dönemden sonrasını anlatıyor roman: Hayatta kalanların, yaralarla incinip kırılanların dönemi. Ama bir “yenilgi” romanı değil Segâh Makamı. Kaybolan umutları yeniden diriltmek için, “her şeye rağmen” mücadelede ısrar etmek, toparlanmak, kımıldamak için harcanan çabanın erdemine işaret ediliyor akıp giden sayfalarda. Mücadelenin yaşanan yığınla acıya rağmen sürdürülmesi, ama nasıl? Okura “aşk” cevabını veriyor roman. Ölümün ve acının panzehiri olan “aşk,” Segâh Makamı’nda bilinen tarzlardan farklı olarak işleniyor ama: Yaraya deva, arzuya istikamet, tene can, hayata anlam, ekmeğe katık, ruha nefes olan, mücadeleye yakıt olan aşk. Bu dünyadan geçip giden devrimcilerin kentlerin kuytularında, kalabalık caddelerinde, hapishanelerinde, eylem alanlarında, gecekondu mahallelerindeki trajedileri aşkın suyunda yıkanarak resmediliyor. Büyük heyecanlar büyük sevdalarla birlikte yol alıyor. Aşkın imkânsızlığına imkânlar aranıyor, vuslat anları bambaşka anlamlarla değer kazanıyor. Yenilgi tohumlarını aşmanın, hayat ve devrim ısrarında “kalınan yerden başlamanın” umudu işleniyor. Yeniden başlamanın sancılı hazzı, Segâh Makamı’nın narin dokusunu oluşturuyor…

Künye

Marka

Yayın No

924

Dizi

Dizi No

41

Yazar

Son Okuma

Kapak Tasarım

Dizgi

Sayfa Sayısı

560

Boyut

13,5 x 19,5 cm

Baskı

1

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Esra Kahraman

1959 yılında İstanbul, Eyüp’te doğdu. Fatih Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi SBF Basın Yayın Yüksek Okulu’ndaki gazetecilik eğitimine, 12 Eylül 1980 öncesi ara vermek zorunda kaldı. Ardından Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Uluslararası bir şirkette Markalardan Sorumlu Hukuk Asistanı olarak çalıştı. BirGün gazetesinin kuruluş sürecinde çeşitli görevler aldı. Güldal Kızıldemir’in yayın yönetmenliğini yaptığı BirGün Pazar için köşe yazıları yazdı, söyleşiler yaptı. Reha Mağden’in yayın yönetmenliğini yaptığı ...VS Dergisi için öykü ve makaleler yazdı. Eserlerinden bazıları şunlar: BirGün’deki yazılardan derlenen deneme kitabı Buzdan Kanatlar adıyla 2009’da Alan Yayıncılık tarafından basıldı; Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan Haziran’da Bir Fidan, Berkin Elvan İçin adlı derleme kitapta “Bulutlar ve Dualar” öyküsü yayımlandı; 12 Eylül dönemi ve öncesini anlatan romanı Segâh Makamı 2015’te Ayrıntı Yayınları’ndan basıldı. Segâh Makamı, yayımlandığı yıl Mesele Dergisi’nce düzenlenen seçkide en iyi yirmi kitap arasında yer aldı. Turuncu Zamanlar başlıklı romanı 2018’de yayımlandı. Türkiye’nin öncü kadınlarına dair öykülerin yer aldığı, Kim Demiş ki Ben Yapamam? başlıklı kitapta “Füruzan” isimli öyküsü yayımlandı. Çeşitli kültür ve sanat dergilerinde öyküleri yayımlanmaya devam ediyor.

0