%25
Neden Daha Fazla Şeker Yiyemiyorum? Patricia Laporte-Muller

Neden Daha Fazla Şeker Yiyemiyorum?

Liste Fiyatı : 12,00TL
İndirimli Fiyat : 9,00TL
Kazancınız : 3,00TL
978-625-7952-09-5
1517
Neden Daha Fazla Şeker Yiyemiyorum?
Neden Daha Fazla Şeker Yiyemiyorum?
Ayrıntı Yayınları
9.00

Neden şekerden başka şeyler de yememiz gerekir? Marketlerdeki yiyecekler nereden gelir? Neden bebekler yalnızca sütle beslenir? Neden hepimizin tat duygusu aynı değildir?

Tabağından vücudunun içine uzanan bir yolculuğa hazırlan ve masaya geçmeden önce önyargılarını kenara bırak. Beslenerek kazandığın enerjinin vücut sıcaklığını nasıl 37 derecede sabit tuttuğunu, yiyeceklerin besine dönüşmesi için neden yemek borusundan geçtiğini, kakanın neden kahverengi olduğunu, dilinde neden yaklaşık 10 bin papilla bulunduğunu, hatta besin alerjilerinin 30 sene içerisinde nasıl 8 kat arttığını keşfet.

 

ETKİNLİKLER İÇİN KOLLARINI SIVA VE HAREKETE GEÇ:

• Arkadaşlarına gözü kapalı bir şekilde yiyecek tattır.

• Kırmızı lahana suyunda besinlerin asit değerini ölç.

• Besinleri ait oldukları ailelere göre sıralamak için bir besin çiçeği yap.

• Yiyeceklerde nişasta olup olmadığını test et.

  • Açıklama
    • Neden şekerden başka şeyler de yememiz gerekir? Marketlerdeki yiyecekler nereden gelir? Neden bebekler yalnızca sütle beslenir? Neden hepimizin tat duygusu aynı değildir?

      Tabağından vücudunun içine uzanan bir yolculuğa hazırlan ve masaya geçmeden önce önyargılarını kenara bırak. Beslenerek kazandığın enerjinin vücut sıcaklığını nasıl 37 derecede sabit tuttuğunu, yiyeceklerin besine dönüşmesi için neden yemek borusundan geçtiğini, kakanın neden kahverengi olduğunu, dilinde neden yaklaşık 10 bin papilla bulunduğunu, hatta besin alerjilerinin 30 sene içerisinde nasıl 8 kat arttığını keşfet.

       

      ETKİNLİKLER İÇİN KOLLARINI SIVA VE HAREKETE GEÇ:

      • Arkadaşlarına gözü kapalı bir şekilde yiyecek tattır.

      • Kırmızı lahana suyunda besinlerin asit değerini ölç.

      • Besinleri ait oldukları ailelere göre sıralamak için bir besin çiçeği yap.

      • Yiyeceklerde nişasta olup olmadığını test et.

      Dizi Editörü
      :
      Nihal Ünver
      Yayıma Hazırlayan
      :
      Alper Bakım
      Çevirmen
      :
      Şirin Etik
      Orijinal Adı
      :
      Pourquoi pas plus de Bonbons dansmon Alimentation?
      Stok Kodu
      :
      978-625-7952-09-5
      Sayfa Sayısı
      :
      36
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2020
      Resimleyen
      :
      Marie de Monti
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat