Çocuklar İçin Felsefi Öyküler

105,00

Hep sorular soran, merakını paylaşmaktan hiç çekinmeyen, yenilikleri kucaklayan çocuklar tüm zamanların en doğal filozoflarıdır. Bu kitapta yer alan öykülerle bu “doğal” filozofların sorgulama, akıl yürütme, yorumlama ve anlam

Barkod: 9786055648978 Dizi: Dinozor Çocuk

Stokta

Açıklama

Hep sorular soran, merakını paylaşmaktan hiç çekinmeyen, yenilikleri kucaklayan çocuklar tüm zamanların en doğal filozoflarıdır. Bu kitapta yer alan öykülerle bu “doğal” filozofların sorgulama, akıl yürütme, yorumlama ve anlam çıkarma gibi yeteneklerini geliştirme yolu açılmaktadır. Gerçeklik, farklılık, adalet, sorumluluk, büyümek, mutluluk gibi temalar çerçevesinde sunulan öyküler, açık uçlu sorular, yazma ve düşünme etkinlikleri çocukların ve eğitimcilerin yararlanacağı harika birer kaynak sunuyor.

Künye

Marka

Yayın No

1370

Dizi

Dizi No

90

Orijinal Adı

Çocuklar İçin Felsefi Öyküler

Yazar

Son Okuma

Resimleyen

Sayfa Sayısı

128

Boyut

13 x 19,5 cm

Baskı

2

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Filiz Karadağ

2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programından mezun olan Karadağ, aynı üniversitenin Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamış, şu an ise yine aynı alanda doktora eğitimine devam etmektedir. Yazar, uluslararası çalışmalar yürüten Avrupa Felsefi Sorgulama Merkezi’nin Çocuklarla Felsefe Uygulamaları Eğitimci Eğitmenliği Sertifika Programını tamamlayarak okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklara yönelik hazırladığı Çocuklarla Felsefe Öğretim Programını uygulamaya başlamıştır. 2017 yılında Prof. Dr. Kurtul Gülenç ve Dr. Öğr. Üyesi Nihal Petek Boyacı ile birlikte çocuklarla felsefe yaklaşımının temelinin anlatıldığı Düşünmeyi Dönüştürmek-İlk ve Orta Sınıflarda Felsefi Sorgulama isimli çeviri kitabı yayımlanmıştır. Bununla birlikte, çocuklarla felsefe yaklaşımının temelini, bu yaklaşımın eleştirel düşünme, soru sorma ve sorgulama becerileri üzerine etkisini ortaya koyan uluslararası dergilerde yayınlanan makaleleri bulunmaktadır.

Kurtul Gülenç

1997 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeki lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2005 yılında yine aynı üniversiteden yüksek lisans, 2010 yılında da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli makaleleri ve çevirileri yayımlandı. Gülenç’in Marksizmde Ahlak Tartışmaları: Adalet, Özgürlük, Mutluluk (Tekin Yayınları, 2016),Frankfurt Okulu (Ayrıntı Yayınları, 2015) ve Önder Kulak ile birlikte kaleme aldığı Marx ve Sonrası (İthaki Yayınları, 2017) adlı kitaplarının yanı sıra Ahu Tunçel ile birlikte editörlüğünü yaptığı Siyaset Felsefesi Tarihi – Platon’dan Zizek’e (Doğu Batı Yayınları, 2013) ve Özlem Duvaile birlikte yayıma hazırladığı Yargıya Felsefeyle Bakmak (YKY, 2016) adlı çalışmaları da bulunmaktadır. Sırasıyla Maltepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümlerinde çalışan Gülenç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde görev yapmaktadır. Çalışma ve ilgi alanları toplum ve politika felsefesi, sosyal bilimler felsefesi, Frankfurt Okulu, Aydınlanma felsefesi ve çocuklar için felsefedir.

0