Ateş Hırsızları Söylencesi

99,00

Emirhan Oğuz (1958) İstanbul doğumlu. Ateş Hırsızları Söylencesi adlı çalışması 1987 Akademi Kitabevi Şiir Ödülü ve 1988 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’ne değer görülen Oğuz, takip eden yıllarda yirmi yılı aşkın süre kitap

Barkod: 9786053143413 Dizi: Şiir

Stokta

Açıklama

Emirhan Oğuz (1958) İstanbul doğumlu. Ateş Hırsızları Söylencesi adlı çalışması 1987 Akademi Kitabevi Şiir Ödülü ve 1988 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’ne değer görülen Oğuz, takip eden yıllarda yirmi yılı aşkın süre kitap yayımlamadı. Kitabın basılmasından önceki dönemde olduğu gibi sonrasında da istisnai bazı katkılar dışında edebiyat dergilerinde ve basında yer almadı. Ateş Hırsızları Söylencesi’nin 2009 yılında yeniden basımıyla birlikte Myndos Geçişi adlı ikinci kitabını okurla paylaştı. 2010 Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülen kitap ödülün geleneksel sempozyumuna konu oldu ve sunulan bildiriler Emirhan Oğuz Şiiri ve Myndos Geçişi adıyla ertesi yıl kitaplaştırıldı. Kök aldığı tarihsel mücadele damarının ve kendi kuşağının hikâyesini, Cevat Çapan’ın ifadesiyle “egemenlerin suç ortaklığı sayacağı, gerçekte ise bizi yoldaşlık katına yüceltecek bir yolculuk” olarak estetik bir incelikle resmeden Emirhan Oğuz şiiri, ilk yayımlanışından otuz, yıkıntılar içindeki Myndos “geçişi”nden on yıl sonra okurla yeniden buluşuyor.

Ateş Hırsızları Söylencesi’nin elinizdeki yeni basımı, ressam Yılmaz Aysan’ın 1987 yazında, şiirler daha dosya halinde elden ele gezerken çizdiği ve sonraki yılların zorlu koşullarında yitirilen “kayıp desenler”i de otuz yıl sonra bir araya getiriyor: Refik Durbaş’ın ifadesiyle ülkemizin büyük toplumsal çalkantılara konu olan son kırk yılında derin izler bırakmış “ateş kuşağı”nın “hayat, aşk ve ölüm tutanağı.”

Künye

Yayın No

1253

Dizi

Dizi No

30

Yazar

Orijinal Adı

Ateş Hırsızları Söylencesi

Yazar

Emirhan Oğuz

(1958) İstanbul doğumlu. Ateş Hırsızları Söylencesi adlı çalışması 1987 Akademi Kitabevi Şiir Ödülü ve 1988 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’ne değer görülen Oğuz, takip eden yıllarda yirmi yılı aşkın süre kitap yayımlamadı. Kitabın basımından önceki dönemde olduğu gibi sonrasında da istisnai bazı katkılar dışında edebiyat dergilerinde ve basında yer almadı. 2009 yılında ilk kitabının yeniden basımıyla birlikte Myndos Geçişi adlı ikinci kitabını okurla paylaştı. 2010 Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülen Myndos Geçişi ödülün geleneksel sempozyumuna konu oldu ve sunulan bildiriler Emirhan Oğuz Şiiri ve Myndos Geçişi adıyla ertesi yıl kitaplaştırıldı. İsmail Mert Başat’a göre Myndos Geçişi, “yankıları hâlâ duyulan Ateş Hırsızları Söylencesi’nden sonra... modern şiirin karşı-dili kurulurken bu dilin arınma, yalınlaşma, zenginleşme yollarının nasıl katedileceğini, boşluğa bakılabileceğini ve boşluğun müziğiyle ve devinimler içinde nasıl ‘görülebileceğini’ sergileyen” yeni bir şiire işaret ediyordu.

0