Çocukken anne babasının restoranında yemek pişirme tekniklerin iprofesyonellerden öğrenen Christian Boudan, buna karşın aşçılığı meslek olarak seçmedi. Bunun yerine ekonomi ve psikoloji okudu. Ancak yemek kültürü konusunda kendi kendini yetiştirdi ve bu konudaki öğrenme isteğini hiçbir zaman yitirmedi. Yurtdışı seyahatleri ve kütüphane ziyaretleri sırasında ortaya çıkan, başka ülkelerin yemek kültürlerine duyduğu merak, ona mutfak kültürlerinin kökeni ve etkisine ilişkin düşüncelerin sınırlanamayacağını gösterdi. Meksika'ya giderek, Aztek mutfağının zenginliğini keşfetti. Bu ülkede tadına baktığı, kökeni Aztek dönemine dayanan yemekler Boudan'a bu kitabı yazma fikrini verdi. Géopolitique du goût-La guerre culinaire (Damak Zevkinin Jeopolitiği Mutfak Savaşı) 2004 yılında yayımlandı.

Christian Boudan - Yazarın kitapları

Kapat